SFport.net

Sziasztok,

arra gondoltam, hogy kicsit talán jobban összehozhatnánk azon SF WIW tagokat, akik még nem ismerik egymást személyesen. Ebből a célból mindenki írhatna egy pár soros bemutatkozást magáról ebben a topicban - hiszen nem mindenki olvassa el az adatlapokat elsőre.

Én szamár előre alapon kezdem magammal. :)

Tehát, Merras vagyok, polgári nevemen Miyazaki Jun. Sokan azt hiszik, ez is álnév, de nem, csak japán. :)

A scifi szeretetét még az őskorban, valamikor 10-12 éves korom környékén oltotta belém a királyi televízió egyes csatornája, amikor tök össze-vissza sorrendben, random módon leadta az első és a negyedik Star Trek filmet. Onnantól kezdve könyvtárakból vettem ki scifi regényeket, amiket rongyosra olvastam, illetve kimondottan vadásztam a scifi filmekre és sorozatokra.

Felnőtt koromra a tünetek nemhogy nem enyhültek, hanem inkább súlyosbodtak - így gyorsan eljutottunk odáig, hogy megalapítsam ezt az oldalt is, hátha kellemes kórtermet bírok biztosítani a magamfajta elborultaknak. :)

Tags: bemutatkozás, scifi, sfwiw

Views: 43

Reply to This

Replies to This Discussion

Na, akkor én jövök.

Kollárik Péter vagyok, mióta kb. másfél éve felfigyeltem az internet nevű hihetetlen találmányra, néhányan Chelloveck néven ismernek. 35 éves vagyok, és már egészen kicsi koromban rabul ejtett a science fiction. Elsősorban a könyveket ill. a régebbi idők fantasztikus filmjeit szeretem, a sorozatokban nem annyira vagyok otthon. Kedvenc íróim, könyveim, filmjeim (és sorozataim) listáját az adatlapomon megnézhetitek. Ezt a "hobbimat" néha félbeszakították, hátráltatták bizonyos életkori sajátosságokra jellemző eseménysorozatok (pl. csajozás fiatalon, hajsza a pénz után egy kissé idősebben stb.), ezért állandóan lemaradásokkal küszködöm. Gyermekkori álmom volt, hogy műfordító legyek (sikerült) valamint hogy a Galaktikánál fordíthassak (ezt teszem). Végzettségem szerint különben magyar-angol szakos tanár vagyok. Egy ideje blogot is vezetek. Közben az ifjú apukák kalandos életét élem, van ugyanis egy másfél éves fiam, aki iránt olthatatlan szerelmet táplálok. Igyekszem őt is úgy nevelgetni, hogy szeresse, értse, értékelje a tudományos fantasztikumot: eddig jó úton haladunk, a 2001 Űrodüsszeia első húsz perce például határozottan tetszik neki.
No, rákerültem a dobogóra. :) Mayer István vagyok, ha éppen nem Adeptus. 1980. január 22-én sírtam fel először, aztán egy Csátalja nevű dél-magyarországi faluban nőttem fel. A sci-fi valahol Verne és Szíriusz kapitány által érintett meg 7-8 éves koromban, aztán az életem része maradt. Kezdtem német, történelem és informatikus szakot, ebből az utóbbi kettőt el is végeztem. Most is könyvtárosként dolgozom, egészen pontosan 2008 januárja óta: ekkor kerültem Budapestre, ezáltal az SFPortal / SFBlogs közösségével elérhető távolságba. Áprilisban blogot írni is elkezdtem, mely a Vox Adepti nevet viseli. Olykor novellákat is írok, az első sikerét azonban még nem sikerült megismételni, az ugyanis második lett az újraindult Galaktika első pályázatán.
Ohayó gozaimasu!

Kényelmes ez a kórterem! Szeretek itt lenni!

A Kovács Andreák végeláthatatlan sorát gyarapítom,s belőlünk bizony tényleg tizenkettő egy tucat.A neten Rhewa illetve Rhewaa néven fordulok elő imitt- amott,illetve aki kiváncsi bekukkanthat a http://rhewa.spaces.live.com -ra,vagy a http://tagok.hotdog.hu/Rhewa oldalra.
Eszement rajongásom még azelőtt kezdődött,hogy megtanultam volna olvasni,s ez nem másnak,mint Don Dixon és Boris Vallejo képeinek köszönhető.Egyértelmű,varázslat áldozata lettem,mely varázst fékezhetetlen fantáziám gerjesztett tovább,s míg élek önkéntes és boldog rabja maradok.
Porbafingó aprócska kiskölyök voltam még,ropilábú,gacsos térdű kis csikógebe,első osztályban csupán 97 centi,nem értem fel a táblát,de én voltam az egyetlen aki mást is olvasott az olvasókönyvön kívül.Történetesen apám Galaktikáit és Metagalaktikáit, féltve őrzött Interpress magazinjait.Először a képek fogtak meg,aztán ahogy bebocsátást nyertem a betűk birodalmába,magába szívott a fantasztikus irodalom.Sci-fi vagy fantasy,ez az a két műfaj,mely még mindig képes kiszakítani a jelenből és elutaztatni a szavak,képek hátán Csodaországba.Legyen az akár a technokrata Star Trek, a filozófikus Star Wars.Vagy a klasszikus regényfolyammá nőtt Gyűrűk Ura.Verne csodálatos utazása a Holdra,vagy Conan Doyle Elveszett világába tett kirándulás,séta H.G.Wells kíséretében Dr.Moreau szigetén.A filmek,melyek sokszor nem adták vissza az olvasás élményét és sokszor nőttek túl a betűkön az emlékezetembe égett képsorok.1987,mikor először láttam Dr.Spockot,s bár nem értettem mit mond,mert angolul nyomta a sódert,mégis elragadott valami furcsa varázslat,ami azóta is tart.A gyerekeim is tudják,ha anya leül sci-fit,fantasy-t nézni,onnantól nem anyu többé,hanem egy kislány aki a csillagok közt repül kilences fokozattal,aki klingon bordalt énekel Worffal és Jadziával,alakot vált Odóval,beleéli magát Hetes mindennapjaiba az emberi kollektívában,aki megsiratta Tuvixot, aki idegen bolygókon élő emberi civilizációkat fedez fel a Csillagkapuval,és milyen jó,hogy mindenhol beszélnek angolul. :o) , csillogó szemű,tátott szájjal bámuló kislány.Anyu az,aki a százszor látott Indiana Jones filmeket újra és újra megnézi.Anyu az, aki titkon a felmosófával játszik fénykardosat,s mert a filmekben mindíg a rosszfiúkra bukik,mert azok dögös bőrszerkóban járnak,talpig feketében,naná,hogy nem Ben Kenobit játsza,hanem Darth Vadert.Vagy Wraith királynőt..Vagy a Borg királynőt!S míg a filmet nézi töméntelen mennyiségű spagettit asszimilál.A srácaim is tudják,az ellenállás hasztalan.Persze anyu mindig időben megvilágosodik és felfedezi önmagában a jót.Anyu Saphira hátán repül,Eragont letúrva a nyeregből,és ellenvarázst mormol magában ha támad a főmágiás.
Anyu fizikai korlátai megszűnnek,ha Arthur C. Clarke könyve kerül a kezébe és időtlenné válik a lét ahogy elhagyja a Földet.

Kedves Jun!Nem hiszem,hogy attól kellene tartanod,üresen marad a kórtermed.Vagyunk még egy páran akik hozzád hasonlóan érzünk és élünk.

Az Erő legyen velünk!!!

Üdv.Rea.
Sziasztok!

Anyakönyvezett nevem: Pete László. Ehhez hozzátettem a bérmálási nevemet, a Miklóst, mert már egy ízban pofára estem, egy másik Pete László miatt. A Pete László Miklós megközelítő fordítása az L(eslie) N(iholas) Peters.

Balatonbogláron nőttem fel, Budapesten érettségiztem, Szegeden és Debrecenben diplomáztam, Gyulán dolgozom, és Sarkadon lakom. Van két klassz lányom (Réka-Bereniké és Lilla-Viktória), meg egy csodálatos feleségem (Anikó). Középiskolai tanár+színjátszó dramaturrg (rendező?) vagyok.

Első scifi regényemet 87-88-ban írtam, és az első kiadó elsőre elfogadta - de semmi sem lett belőle, a kézirat otthon porosodik. Közel tíz évig nemigen mentem kiadóhoz, de több regényt írtam.

Dramaturgként, forgatókönyvíróként, átdolgozóként és szerzőként volt eddig négy hivatásos, huszonhárom alternatív (bár ebből talán négyet hivatásosnak kellene tekintenem) és körülbelül nyolcvan diákszínházi bemutatóm.

Megjelent eddig két fantasy regényem, nyolc különféle tanulmányom és körülbelül húsz novellám és egyéb rövidebb írásom.

A gépemen és a polcomon porosodik 3-4 regényem, egy filmforgatókönyvem (Játszd újra, Mozart), egy (Anikóval közös) zsűrizett televíziós gyermekműsor-tervem (MeseVár) és sok egyebem.
Sziasztok!

Friss regisztrációként én is megejtenék egy bemutatkozást. Akik ismernek azok Sorbán Kinga néven ismernek, az Interneten és a barátaim közt Kes néven fordulok elő. 19 (lassan 20) éves budapesti egyetemista vagyok, szabadidőmben az ELTE jogi karának padjait koptatom.
Még valamikor általános iskola alsó tagozatában csöppentem bele a sci-fi világába, egészen pontosan akkor amikor a TV3 elkezdte adni a Star Trek szériát szombatonként, amit ebéd után apum (és vele együtt az egész család) nézett. Hát valamikor itt lettem a Star Trek szerelmese.
Az első sci-fi könyvet szintén apum nyomta a kezembe, hogy biztos tetszene ez pedig Frank Herbert Dűnéje volt, amit persze sok-sok másik követett.
Én meg csak most találtam meg ezt a klasz kis kórtermet :) Na, akkor én se maradjak ki a sorból. Polgári nevem Valyon Tamás, de a net világában (és a valóságban is) a legtöbben a Dzséjt néven ismernek. Szakmám szerint rendszerinformatikus vagyok, de sokkal szívesebben lennék író. Négy hónap erejéig sikerült is, újságíró lettem, aztán jó kirúgták az újság dolgozóinak felét, köztük engem. Azóta próbálok újra valami hasonló lehetőségre lelni, mert a legjobban írni tudok (legalábbis azt szokták mondani, hogy tudok, én meg elhiszem :) ). Ezt a blogomból is leszűrhetitek, ahol ontom magamból a sci-fi filmek és sorozatokról szóló irományaim. Apropó, sci-fi, a műfaj úgy ovis koromban fertőzött meg, már akkor is Köjk kapitány és Powej kapitány voltam az udvaron a játékokban. Vagyis, Star Trek és Captain Power, valószínűleg a királyi TV-ről és a német adókról, amik belerángattak ebbe az életérzésbe, amiből máig nem szabadulok. Filmek, sorozatok, könyvek és játékok, jöhet minden, ami science-fiction :D
Üdv!
A nevem Máté Gordon és 1990-ben születtem. Martonvásáron lakom és jelenleg a Műegyetemre járok mérnök informatikus szakra, elsőéves vagyok.
Óvodában rakéta volt a jelem (mert a csillagrombolót még nem tudtam lerajzolni) és régóta vagyok sci-fi fan. Emiatt lett a becenevem Szkifi, így találhattok meg a neten is.
Szoktam járni Star Trek találkozókra, voltam már Star Wars találkozón, Scifi napon, Átjáró -napon, -fesztiválon, legutóbb az SFPortal AXN Sci-fi találkozón képviseltem magam csöndben.
Anno volt egy BSG weboldalam (scifi.hu berkein belül), de idő és epizódhiány miatt abbahagytam.
Olvastam néhány Star Wars könyvet, jópár Asimov kötetet.
Gyűjtöm a scifi sorozatokat, a régieket is. (Összes Star Trek-et láttam sorrend szerint)

Hobbim a 3D modellezés, lelkes amatőr vagyok. ( flickr.com/photos/perperszkifi )
Érdekel az arab kultúra, az iszlám, de hardcore realista vagyok, ateista miegymás.
Sziasztok!

A nevem Lipták István, Nagyváradon élek (igen, az Romániában van :D). Jelenleg PC-ket, PC alkatrészeket és szoftvert árusítok egy városszéli boltocskában, emellett pár weboldalt üzemeltetek hobbiból.

Gyermekkorom óta vagyok sci-fi rajongó (azt hiszem az Orion ürhajó kalandjai téritettek ebbe az irányba zsenge gyermekkoromban, mikor is a bilin ülve bámultam az emberek és a Varangyok fekete-fehér csatározásait az ösöreg Telefunken képernyöjén).
Sziasztok!

Teljesen új vagyok, az imént estem át a regisztráció borzalmain :-D
A nevem Mózer Andrea, de itt Ishka néven fogok szerepelni. Ebből máris kitalálhatjátok, hogy a Star Trek a mániám. 5 éves koromban - és az már régen volt! - szerettem bele Spock-ba és az idő múlásával ez a szerelem csak mélyült. Később jöttek az új sorozatok és egyre "fanabb" lettem. Mára már a TAS kivételével minden sorozatot és mozifilmet többször is láttam.
Blogot is írok a Star Trek-ről; igyekszem úgy csinálni, hogy a magyarul nem tudó külföldiek is értsenek belőle valamit. Időnként persze koppannak szegények, mert nem lehet mindig csak videókat, meg fotókat feltenni, ugye... :-D Magyaroknak írom, magyarul, mert Mo-on inkább szükség van egy ilyen blogra, az amcsik és angolok jóval tájékozottabbak ebben a témában.

Most éppen Londont őrjítem meg a jelenlétemmel, de Budapestet terheltem anno a születésemmel és szerény személyemmel hosszú éveken át. Balatonfüred és Pécs is a magáénak ismer el, ugyanis Füreden töltöttem életem felét rokonoknál (na jó, csak a harmadát, a vakációkat), Pécsett pedig 4-5 évig laktam, mielőtt ide kiröppentem.
Végzettségemet tekintve muzsikus és humánmenedzser vagyok, természetesen most éppen egyikkel sem foglalkozom, itt egy belföldi fuvarcéget igyekszem tönkretenni a logisztikai tudásommal ;-)

A Star Trek-en kívül persze nézek más filmeket is. Amiben jobban otthon vagyok és az oldal profiljába vág az a Star Wars, meg a Gyűrűk ura - bár ez utóbbit inkább könyvben szeretem -, meg most fogom majd nézni a 4400-at, de még egyelőre nem érkezett meg hozzám, úgyhogy most ez ügyben várás van. Meg biztos van még olyasmi, amit kedvelek, de most nem jut az eszembe, úgyhogy majd menet közben kiderül.

Szólítani bárhogy lehet, csak Ödönnek és Töhötömnek ne hívjatok, mert azokra nem hallgatok. Ishka, Andi, Andrea - lehet választani! :-)
Úgy nagyjából ennyi most egy szuszra :-)

RSS

Badge

Loading…

© 2012   Created by Jun Miyazaki.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service